Sirdal Resort

Alpinanlegget er Sirdals største og har deler som er tilrettelagt for at hele familien skal kose seg og ha det gøy. I 2014 ble det inngått samarbeid mellom Tjørhomfjellet og Ålsheia som gjør at du kan renne i hele 9 heiser, 2 barneområde og ikke mindre enn 22 nedfarter.

Barneområder

Huldreheimen, eller “hjertet” i Sirdal Skisenter, som vi liker å kalle det, er et av våre to populære barneområde. Her kan de minste lære seg å stå på ski, uten at det nødvendigvis behøver å koste noe. Huldreheimen ligger lunt til og er et nydelig område med: Gratis tautrekk, Tallerkenheis, Akebakke, Overbygget rasteplass, Skiutleie og egen Skiskole. Huldreheimen er tilpasset slik at man får en perfekt læringskurve der du går fra tautrekket til tallerkenheisen. Skiskolen har også base her.

Vår maskot «Snøfte» bor også i Huldreheimen, han gjemmer seg ofte i skogen, men av og til kommer han frem og hilser på barna i området. Ved kafeen i Ålsheia finner du også et barne bånd for de aller minste som også er et perfekt utgangspunkt for å starte din ferd inn i alpinverden like ved alle fasilitetene på Ålsmyra.

Heiser

Fra toppen av Huldreheimen kan du kjøre ned til stolheisen i anlegget som er Sirdal eneste stolheis og den nærmest tilgjengelige fra Sør Rogaland og Vest Agder. Den tar deg opp til 928 meter, og har flere flotte og lange nedfarter. Du finner både lett, middels og vanskelige løyper ned fra toppen. I bunnen av Stolheisen finner du også en av våre 2 kafeer som ca. 150 sitteplasser innvendig og god plass på utsiden.

Her kan du kan ta deg en pust i bakken med et godt og varmt måltid! Kommer du i bil er det ved stolheisen vi har flest parkeringsplasser. Den letteste nedfarten fra stolheisen går via Koblingsheisen, som er en tallerkenheis på baksiden av Tjørhomfjellet. Denne heisen kobler sammen Tjørhomfjellet og Ålsheia, og fra denne kan du velge om du vil renne mot Ålsheia eller tilbake til stolheisen. Renner du mot Ålsheia kommer du til Nyestøl som består av to heiser, Dåfjell og Slettekvæv. Nyestøl er et av våre flotteste og luneste områder med brede nedfarter og ikke minst vår skicrossløype.

Fra Slettekvæv heisen renner du inn til Ålsmyra via vår minste heis Hølen. På det flotte området Ålsmyra finner du vår andre kafe med ca. 150 sitteplasser innvendig, i tillegg har du vell 150 sitteplasser utenfor kafeen som ofte er godt besøkt. Ålsmyra har vært en hyggelig treffplass i over 50 år og er det den dag i dag! Her finner du alt som et alpinanlegg har å tilby egen Skiutleie, Kafe og ikke minst områdets eneste anlegg for kveldskjøring i flombelyste bakker. Når du har fått deg en kvil i kafeen så tar du turen videre i vår Dobbelheis som har egne flotte nedfarter, og du kan kose deg en hel dag her om du vil. På toppen finner du Fjellheisen som tar deg til starten av storslalom løypen og videre ned i Hølen.

Langrennsløyper

Sirdal har store områder tilrettelagt for forfriskende langrennsturer i variert terreng, og mye av dette flotte løypenettet kan du komme til fra Tjørhomfjellet. Det totale løypenettet i Sirdal er på 180 km. Samtlige løyper er markert etter nasjonal standard, slik at du lett kan orientere deg og føle deg trygg underveis. Tjørhomfjellet har løyper som knytter deg til resten av hovedløypene i Sirdal, så her kan man starte turen innover i Sirdalsheiene. Går du langs Beinesvatnet i retning Sinnes, kan du knytte deg på løypene i Fåråsen (via Sinnesvatnet), Forsbergløypa, samt flere høyfjellsløyper innover Hønedalen. På denne måten kan man oppleve alle de flotte heiene som Sirdal har å tilby. Tar man stolheisen opp kan man ta turen innover til Storeknut, en riktig flott tur på toppen av Tjørhomfjellet!

Pizzeria

Pizzeriaen ligger bare et par hundre meter å gå fra hytteveggen din. Og serverer et antall ferdiglagede pizzaer, Take away pizza for de kveldene dere ikke vil bruke tid på lage mat selv, ustekt pizza for kvelden som kommer og dere kan og egen komponere favoritt pizzaen til familien etter de smakene dere liker best av utvalger vår i råstoffer.

Kjerag Lodge Restaurant

På jakt etter noe godt å spise, mellom rundene i skibakken? På Kjerag Lodge kan du ta en rask lunsj, treffe venner, eller bare nyte et glass vin og en smårett. På kveldstid vil du oppleve god stemning, ekte råvarer, vennlig og effektiv service. I baren er det afterski, live musikk, quiz og en enkel og god barmeny. Og som hytte eier i Tjørhomfjellet Panorama kan du mer enn bare nyte hyttelivet i distriktets største ski destinasjon. Bare noen hundre meter fra Tjørhomfjellet Panorama ligger en helt ny restaurant og Afterski/Bar som er åpnet hver dag gjennom hele vinter sesongen. Slik at når dere ønsker et avbrekk fra utsikt, peiskos og marshmellow grilling over bålpannen så har dere en egen storstue å treffe venner, kjente og de andre hytte eierne i. I restauranten serverer vi dere på dagtid enkle måltider Hamburger, pasta, salat eller et smørbrød i et lyst og rustikk lokale inspirert av naturen rundt. Våre kokker lager rettene fra bunn av og kan skilte gode lokale råvarer. Vi har fokus på en god matopplevelse selv når dere vil fortest mulig ut i bakkene å stå mer på ski. På kveldstid serverer vi A´la Carte meny slik at dere kan nyte en fantastisk treretters middag i lune varme omgivelser. Menyen endres jevnlig etter som de ulike sesongene for lokale råvarer kommer og går.

Kjerag Lodge Bar

Etter middag, eller bare fordi dere har lyst, frister Moose Bar med et utrolig utvalg av Cocktailer. Både kjente og kjære og egenkomponerte av våre bartendere. Vi har selvsagt og et godt utvalg av annet som kan nytes i koselige omgivelser eller foran peisen.

Flombelyst akebakke

I Tjørhomfjellet har vi en tilrettelagt to akebakker utenom skiområdet. Akebakkene finner du i Huldreheimen (barneområdet) for de som ønsker å ta seg en tur på akebrett på dagtid, og etter at solen har gått ned har vi en flombelyst akebakke rett ved Pizzeriaen i Tjørhomfjellet. Her kan dere når som helst slå på flombelysningen og ake av hjertens lyst!

Mountain cart

Nå har vi fått Mountain carts i Tjørhomfjellet, like ved Kjerag Lodge i Hulderheimen. Her blir du trukket opp med heisen og renner ned igjen med cartene, dette er utrolig gøy! Passer for alle fra 12 år og oppover. De under 12 år kan kjøre sammen med en voksen.

Høyt & Lavt

Høyt og Lavt klatrepark åpner i Huldreheimen i september. Her kommer det et Bevertårnet som har 2 stk zipline som ligger nydelig lokalisert ved sandstranden i Hulderheimen, Tjørhomfjellet. Tårnet blir starten på flere nye løyper til neste år. Hele parken åpner 22. september 2018.
Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og sorte er de vanskeligste. I mellom finner man lysegrønne, mørkegrønne, blå og rød.

Fiske i Sirdal

Sirdal har mange vann med fisk, mye ørret og bekkerøye. Fiskekart for Sirdal med oversikt over de ulike fiskeområdene, informasjon om fiskekort m.v. fås kjøpt i Turistinformasjonen v/ Sirdal Fjellmuseum på Kvæven og i noen dagligvarebutikker i Sirdal.
Lenke til kart over fiskevann i Sirdal
Lenke til Lister Friluftsråd sin oversikt over fiskevann

Sandstrand Huldreheimen

Ved Huldreheimen finner du en nydelig sandstrand, perfekt for varme sommerdager. Her er du også like i nærheten av både Kjerag Lodge og klatreparken.

Fjellvandring og toppturer

Høye fjell og dype daler omringer Sirdal. Naturen er variert og full av overraskelser. Mulighetene er mange når man tar seg rundt i Sirdal til fots. Man kan gå i en av de mange merkede turløypene eller man kan velge å oppleve naturen ved å gå sine egne veier. Man kan oppleve alt fra store varder, flyvrak fra andre verdenskrig til gamle gruver. Hvis man er heldig kan man få et glimt av ryper, elg og andre dyr som lever fritt her i naturen.

Sirdals Seven Summits er syv fjelltopper som absolutt bør oppleves. Disse fjelltoppene har varierende vanskelighetsgrad og byr på mange nydelige naturopplevelser.

Kontakt

Selger

Visning

Se også sirdaleiendom.no.

Registrer din interesse